forside
”Ordklode” 2001
Kuglen er 2 meter i diameter. Den er af massiv Sipo-mahogni fra Cameroun i Afrika og er beskrevet med udvalgte ord.
”Huskekugle”. 1992
– her under placeringen.
Massiv mahogni. Diam. 2 m. Del af skulpturprojekt v. Skanderborg Amtsgymnasium. Eleverne skriver deres initialer, når de forlader skolen. Klik og se forstørrelsen!
“Hjertekuglen” 1992-99. Mahogni med indlagt lokal moseeg. Højde 100 cm. Kærsholm.
Det lille torv er også designet af Jørn Rønnau.
“Zen”. 1992.
70x300 cm. Elmestammer,
Forstbotanisk Have, Århus. Del af Skovkunst-projektet. Værket eksisterer ikke mere.
”Græsklode”
Installation i Stadtmuseum Kiel, Tyskland i 1986. Diameter 3 m. Frisk græs (m. duft af hø) på jernstativ. 
Musik: Brian Eno.
“Ordklode”. 1998-2000. Skrevet billede. Blå akvarelfarve. Papirmål: 275 x 275 cm. Beskrevet cirkelfl. 196cm.
“Frihedens Pris”.1996
En beskrevet kugleform i bronze. Diameter 9 cm. Støbt i 6 eksemplarer. Værket er lavet som håndskulptur - til at tage op og opleve i hånden. Bestillingsopgave for Århus Kommune.
”Vinterens Hjerte”
er et projekt, som omfatter hele kloden. 
”Flyvende Kuffert”.
En tegning til et udsmykningsforslag til en skulptursti ved Tønsberg i Norge.
”Landskab V”, 2002. Kugleformet landskab m. håndtag. Elm.
Diameter 75 cm.
 
...
...
OM KUGLEFORMEN
Skulpturelt set er kuglen den ultimative form. Den har altid fascineret mig, for kuglen er en spændt form, helstøbt, men også lukket og selvtilstrækkelig. Den kan virke afvisende.
Men den er interessant, fordi den spænder så vidt. Den er på den ene side en konkret, neutral matematisk form, og på den anden side et symbol knyttet til livet i universet, solen, planeterne, og først og fremmest vores egen jordklode.
Her vises blandt andet 3 lige store ”kloder” af meget forskellig karakter.
Den første ”Ordklode I” er af træ, en kugleform på 2 meter i diameter af massiv, rød, afrikansk mahogni. Den er lavet af det nederste af stammen på en 350 år gammel Sipo-mahogni fra Cameroun, og beskrevet med en mængde poetiske ord.
Den anden er ”Huskekugle” , også af den samme afrikanske mahogni. Den er et tilbud til bl. a. eleverne på Skanderborg Amtsgymnasium om at signere den før de drager videre ud i verden.

Den tredie “Ordklode II” er skrevet på papir. Med min håndskrift har jeg ganske tæt beskrevet en cirkelflade på knap 2 meter i diameter. (Se et lille udsnit på forstørrelsen) Jeg har skrevet på billedet gennem flere år.
Det skrevne er delvist læsbart i en balance mellem det visuelle og det læselige. Teksten handler om værket selv, og de tanker som skriveprocessen sætter i gang. Det er en slags dokumentation - af mit nærvær... og fravær. Form og indhold er bragt sammen på en ny måde.
Værket er et eksperiment, som placerer sig mellem skrift og billede. Mellem to uforenelige størrelser. Et “skrevet billede” er et absurd udsagn.
At skabe kunst er for mig at rejse til nye “steder”, men på trods af mange års erfaring og hårdt arbejde er det stadig med livet som indsats.
forside forside